Назарбаєв і президент Гондурасу: хто з політиків захворів на коронавірус

Читать на русском

Від зараження коронавірусом не застрахований ніхто. Серед 8,3 мільйони хворих у всьому світі є президенти, прем'єри, депутати, князі та принцеси. Велика кількість людей, які оточують перших осіб держави, ризикують. «Слово і діло» подивилося, хто з політиків і чиновників підхопив коронавірус.

В Україні на коронавірус вже перехворіли кілька народних депутатів із різних політичних сил: Сергій Шахов, Сергій Вельможний («Довіра»), Володимир Ватрас, Руслан Горбенко, Максим Перебийніс («Слуга народу»), Сергій Рудик, Анна Скороход, Вадим Новинський (позафракційні) , Олександр Лукашев, Ігор Кісільов, Віталій Борт (ОПЗЖ).

12 червня стало відомо про позитивний результат тесту на коронавірус у дружини президента України Олени Зеленської. Спочатку симптомів у неї не було, а за кілька днів Зеленську шпиталізували з двосторонньою пневмонією. При цьому у Володимира Зеленського та дітей подружжя тест на COVID-19 негативний. Наступний тест президентові робитимуть завтра, 19 червня.

Сьогодні, 18 червня, стало відомо про те, що на коронавірус захворів перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. В його пресслужбі повідомили, що він перебуває на самоізоляції та підстав для занепокоєння немає.

На коронавірус хворіли російський прем'єр-міністр Михайло Мішустін і прем'єр Вірменії Нікол Пашинян (інфіковані були також члени його сім'ї). З російських чиновників був заражений також прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. У мить зараження він, за його словами, вже місяць особисто не контактував із Володимиром Путіним.

17 червня повідомили, що коронавірус виявили в президента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса, його дружини, а також двох помічників. Глава держави хворіє на коронавірус у легкій формі і працюватиме дистанційно.

Нагадаємо, 11 червня було сто днів після того, як в Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу. «Слово і діло» склало динаміку захворюваності на коронавірус і згадало етапи запровадження заходів безпеки.

Також ми писали про те, які країни вже відкрили кордони для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: