ВООЗ заявила про погіршення ситуації з коронавірусом в Європі

Читать на русском
У багатьох країнах Європи пандемія коронавірусу як і раніше знаходиться в активній фазі. Показник нових випадків зараження знаходиться в середньому на позначці 17-20 тисяч випадків в день.
epa european pressphoto agency

У багатьох країнах Європи пандемія коронавірусу як і раніше знаходиться в активній фазі. Показник нових випадків зараження знаходиться в середньому на позначці 17-20 тисяч випадків в день.

Про це сказав директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.

«Після кількох тижнів зниження числа випадків інфекції в деяких країнах показник нових випадків стабілізувався на позначці 17-20 тисяч випадків в день в середньому по європейському регіону», - сказав Клюге на прес-брифінгу.

За його словами, в низці країн, таких, як Північна Македонія, Вірменія, Азербайджан, Узбекистан та Ізраїль, спостерігається збільшення числа випадків інфікування.

«У кількох країнах продовжують відзначатися підвищені показники захворюваності нової коронавірусної інфекції. Минулого місяця число європейських країн, в яких сумарний показник захворюваності істотно збільшився, зросло майже втричі - з 6 до 21 країни. Епідемія COVID досі знаходиться в активній фазі в багатьох країнах», - підкреслив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ.

Раніше в МОЗ заявляли, що протягом місяця захворюваність на коронавірус в Україні зросла вдвічі. Основною причиною в МОЗ називають ігнорування правил карантину.

Нагадаємо, в Україні два дні поспіль фіксується рекордна захворюваність коронавірусом. За минулу добу виявлено 829 нових випадків. Всього з початку епідемії в Україні захворіли 34 063 особи, з них померло 966, а 15 447 – одужали.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: