НАТО очікує від України ухвалення п'яти законів

Читать на русском
Північноатлантичний альянс очікує від України ухвалення п'яти законів. Про це розповіла віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.
Фото: Reuters

Північноатлантичний альянс очікує від України на ухвалення п'яти законів.

Про це розповіла віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю Европравді, опублікованому в понеділок, 15 червня.

Партнер НАТО: які можливості надає новий статус УкраїніПодальший успіх України в НАТО залежить від того, як українські представники працюватимуть у штаб-квартирі Альянсу, вважає експерт.

«Це закон про парламентський контроль безпеки та оборони, проєкт якого зареєстрований у парламенті під №1204, зміни до законодавства про СБУ (№3196), закон про розвідку (№2412-д), про оборонні закупівлі (№2398-д) і закон про державну таємницю, який ще в роботі», - уточнила вона.

Вона також запевнила, що після отримання нового статусу в НАТО, партнера із розширеними можливостями, Україна прагнутиме до членства.

«Ні Україна, ні НАТО не розглядають EOP як відволікання уваги від руху в напрямку ПДЧ і членства в Альянсі», - сказала Стефанишина.

Раніше в Кабміні пояснили, для чого потрібен Україні новий статус в НАТО.

Також нагадаємо, Столтенберг назвав пріоритети розвитку НАТО до 2030 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: