На Прикарпатті через зливи було пошкоджено 12 мостів

Читать на русском
Сильні дощі на Прикарпатті з 12 до 14 червня пошкодили 12 мостів, розмили майже 60 км доріг, зруйнували близько 10 км берегоукріплень і підтопили близько сотні житлових будинків.
Галицький кореспондент

Сильні дощі на Прикарпатті з 12 до 14 червня пошкодили 12 мостів, розмили майже 60 км доріг, зруйнували близько 10 км берегоукріплень і підтопили близько сотні житлових будинків.

Про це заявив голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів на брифінгу в понеділок, 15 червня.

«На Прикарпатті негода 12-14 червня встигла наробити багато біди. Опади спостерігали на території Косівського, Долинського, Надвірнянського, Рожнятівського, Верховинського, Снятинського та інших районів. Загалом, було підтоплено понад 100 житлових будинків. В області пошкоджено понад 12 мостів, переважно комунальної власності, розмито понад 60 км доріг різної форми власності, зруйновано понад 10 км берегоукріплень та інших споруд», - сказав Федоров.

В області також пошкоджено три автомобільні дороги, а саме Ільці - Буркут, Довгополе - Кохан, Розтоки - Барвінків.

«На автодорозі Розтоки - Барвінків на Косівщині мали місце близько 10 зсувів. Не ліквідовано зсув у селі Розтоки, оскільки обсяг гірської маси становить близько 1 тис. куб м. Косовська комісія ТЕБ НС ухвалила рішення перекрити автодорогу. Для ліквідації наслідків негоди необхідно близько двох тижнів», - додав чиновник.

Зараз перекрито рух автотранспорту на мосту в селі Червона Надвірнянського району. Там вода підмила перехідні плити мосту. Зсув ґрунту після сильних дощів зафіксували ще й на дорозі Будилів - Красноставці в межах села Белелуя Снятинського району. В районах працюють місцеві комісії ТЕБ НС.

Влада області пообіцяла знайти можливості для компенсації завданих збитків.

Нагадаємо, в Україні прогнозують дощі, місцями шквали до кінця тижня. Температура в найближчі два дні місцями підніметься до +36 градусів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: