Зеленський закликав депутатів невідкладно розглянути закон про підтримку культури

Читать на русском
Зеленський закликав ВР  якнайшвидше розглянути у другому читанні законопроект про підтримку культури та креативних індустрій.

Президент Володимир Зеленський закликав якнайшвидше розглянути у другому читанні законопроект про підтримку культури та креативних індустрій. З відповідним проханням він звернувся до голови Верховної ради Дмитра Разумкова.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Ткаченко просить Шмигаля дофінансувати культуру на 2 мільярдиГлава Мінкультури просить Кабмін розглянути питання щодо повернення 2 млрд грн фінансування на підтримку культури.

Зеленський написав листа Разумкову, у якому попросив останнього посприяти якнайшвидшому розгляду відповідної ініціативи.

Мова йде про проект закону № 3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У своєму листі Зеленський підкреслив, що надання соціальних та економічних гарантій громадянам і бізнесу в умовах карантину вимагає швидких і ефективних рішень.

Нагадаємо, законопроект про підтримку культури і креативних індустрій депутати ухвалили в першому читанні місяць назад.

Документом пропонується субсидувати об'єктів кінематографії коштами держбюджету і знизити в два рази вартість послуг Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення для телеорганізацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: