У Києві на хабарі затримали проректора університету

Читать на русском
Проректора з міжнародних зв'язків одного зі столичних приватних університетів затримали на хабарі. За 224 тис. грн. чиновник обіцяв вирішити питання вступу іноземців до вишу.

Проректора з міжнародних зв'язків одного зі столичних приватних університетів затримали на хабарі. За 224 тис. грн. чиновник обіцяв вирішити питання вступу іноземців до вишу.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва 9 червня.

«Правоохоронці встановили, що за вступ іноземців в університет і вирішення питання про отримання віз, що дають їм дозвіл для в'їзду на територію України, педагог вимагав 224 тис. грн неправомірної вигоди», - сказано в повідомленні.

Також в інтерв'ю РБК-Україна прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець заявила, що проректор вимагав хабаря за сприяння в отриманні документів для в'їзду на територію України восьми іноземцям.

«Це приватний навчальний заклад, проректор вимагав цю суму за видачу іноземцям запрошень на вступ до зазначеного університету, завдяки чому вони змогли б отримати візи, які дають дозвіл на в'їзд на територію України», - розповіла Максимець.

Вона додала, що кримінальне провадження за фактом корупційних дій чиновника розслідується з березня. Проректора затримали в будівлі університету після отримання ним зазначеної суми.

«Частину цих запрошень він вже оформив, і сьогодні під час підготовки та видачі чергового запрошення його затримали», - зазначила Максимець.

Разом з тим, в столичній прокуратурі не повідомили назву вишу, посилаючись на таємницю слідства. У разі доведення провини, чиновнику загрожує від 3 до 7 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, кілька днів тому правоохоронці провели обшуки в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: