Україна відкриває пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом

Читать на русском
Пункти пропуску на кордоні з Кримом відкриють з 15 червня. Вимога обов'язкової обсервації скасовується, але необхідно буде проходити самоізоляцію.
преслужба ОПУ

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо відновлення роботи пунктів пропуску на адміністративному кордоні з Кримом.

Про це повідомив віце-прем'єр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає пресслужба міністерства.

Деокупація Криму: чи потрібен новий переговорний форматДеокупація українських територій повинна обговорюватися в рамках єдиного формату, вважає експерт.

За його словами, робота пунктів пропуску «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка» відновиться з 15 червня.

При цьому для людей, які перетинають адміністративний кордон, скасовується обов'язкова обсервація. У той же час вони будуть проходити контроль температури тіла і повинні перетинати КПВВ в захисних масках і рукавичках.

Крім того, всі, хто перетинає адмінкордон, дають письмову згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома». Порушникам загрожує штраф 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше окупанти Криму заявили, що з 15 червня на півострові знімається режим самоізоляції, однак обсервація для приїжджаючих з території материкової України збережеться.

Також повідомлялося, на Донбасі бойовики продовжують блокувати пропуск людей через КПВВ «Мар'їнка» і «Станиця Луганська».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: