У Криму визнали, що Сімферополь відчуває дефіцит води

Читать на русском
Голова підконтрольного Росії «уряду» анексованого Криму Юрій Гоцанюк визнав, що Сімферополь відчуває дефіцит води.

Голова підконтрольного Росії «уряду» анексованого Криму Юрій Гоцанюк визнав, що Сімферополь відчуває дефіцит води. При цьому поки що не планується вводити графіки відключення водопостачання.

Про це пише Крим.Реалії.

За словами Гоцанюка, дефіцит води в Сімферополі утворився через нестачу опадів.

Деокупація Криму: чи потрібен новий переговорний форматДеокупація українських територій повинна обговорюватися в рамках єдиного формату, вважає експерт.

«Сьогодні немає ніяких підстав говорити про можливе введення обмежень подачі води в Сімферополі. Дійсно, кримська столиця відчуває певний дефіцит, оскільки вода в столиці надходить з Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ, які підживлюються на сьогоднішній день в основному за рахунок опадів. Їхня кількість останнім часом невелика, але зазначені роботи дозволять цілодобово і безперебійно подавати воду жителям Сімферополя», - заявив Гоцанюк.

Він сказав, що цю проблему спробують вирішити будівництвом нових водогонів.

«Будівництво Іванівського водозабору дасть приблизно 20 тисяч куб. метрів на добу, а подача води з Вілинського водозабору Міжгірський гідровузол Севастопольським водоводом забезпечить ще приблизно 25 тисяч куб. метрів води на добу. Тим самим ми додатково забезпечимо Сімферополь питною якісною водою у самий найближчий час», - сказав він.

Раніше Київський районний суд Сімферополя заарештував військового ЗСУ Євгена Добринського на місяць. Його звинувачують в нібито незаконному перетині кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: