Зникнення військовослужбовця на «Чонгарі»: викрадення чи прикрий випадок

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

На адміністративному кордоні з анексованим Кримом, у районі півострова Чонгар, викрали українського військового. На місці його зникнення виявлені сліди боротьби. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Лісний зазначив, що велика кількість версій щодо ситуації ускладнює розуміння справжніх мотивів викрадення українського військовослужбовця.

«З однієї сторони, це здається прикрим випадком. Мотивацію військовослужбовця, чому він у стані алкогольного сп’яніння перейшов на бік ворога, ми дізнаємося, коли його повернемо, якщо це станеться. До того ж ми бачили відео, де зафіксований його стан. З іншої сторони, незрозуміла позиція керівників й посадовців, які цю ситуацію показали, як викрадення. І зараз велике питання щодо цієї ситуації, бо за деякий час спливуть усі деталі. Такі випадки бувають і це питання до того, що все-таки необхідна краща дисципліна. Можливо, що росіяни поповнюють у такий спосіб обмінний фонд. Зараз у полоні перебувають дуже багато військових через більш серйозні причини», – сказав Лісний.

ФСБ заявила про затримання українського військового в КримуРосійські прикордонники в анексованому Криму затримали українського військового, який нібито в нетверезому стані незаконно перетнув державний кордон РФ.

Водночас експерт зазначив, що відео, на якому начебто український військовослужбовець у стані алкогольного сп’яніння перейшов адміністративний кордон поблизу КПВВ «Чонгар», може бути сфабрикованим.

«Дуже багато різних моментів було, але така плутанина у версіях створила ситуацію, коли ми змушені гадати. Але я впевнений, що його повернуть, і ми дізнаємося, що сталося», – підсумував Олег Лісний.

Зниклий на КПВВ «Чонгар» Євген Добринський є бійцем 95-ї десантно-штурмової бригади.

У вівторок, 2 червня, російська ФСБ повідомила про затримання українського військовослужбовця Євгена Добринського, який нібито «незаконно» намагався перетнути адміністративний кордон окупованого Криму.

У матеріалі «Слово і діло» йшлося про те, що історія з Добринським, який, вірогідно, був не затриманий, а викрадений, свідчить про прагнення російських спецслужб поповнити «обмінний фонд» військовополонених для подальшого шантажу Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: