ФСБ затримала кримського татарина в окупованому Криму

Читать на русском
Російська ФСБ у аннексированном Криму після обшуку затримала кримського татарина Делявера Ібраїмова.

Російська ФСБ у аннексированном Криму після обшуку затримала кримського татарина Делявера Ібраїмова.

Про це повідомили в «Кримській солідарності» Facebook.

За словами адвоката Еміля Курбединова, на момент обшуку в квартирі крім Ібраїмова більше нікого не було. Місце знаходження кримського татарина на даний момент невідомо.

«Сьогодні після обшуку в Джанкої був затриманий Ібраїмов Ділявер Таирович 3.02.1994 року народження. Зі слів родичів, Ділявер був один вдома. Батьки хлопця зараз у поїздці. І дружини вдома не було. Після обшуку дружина не може потрапити в будинок, тому що ключів крім Ділявера ні в кого не було. Зі мною зв'язалися родичі. Вони зараз будуть дзвонити на гарячі лінії, щоб залишити заяву в поліцію про викрадення людини. Його не можуть знайти. В МВС і ФСБ їздили. Ніхто не каже, де він міститься», - повідомив адвокат.

Український омбудсмен Людмила Денісова у зв'язку з затриманням Ібраїмова звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяні Москальковой. Також Денисова заявила про відсутність інформації про місцезнаходження іншого українського політв'язня Рустема Ісмаїлова.

«Звертаюся до уповноваженого з прав людини Тетяни Москальковой терміново вжити заходів для встановлення місцезнаходження громадян України», - написала вона в Facebook.

Раніше ФСБ Росії під час обшуків у Бахчисараї в середу, 11 березня, затримала п'ятьох ймовірних членів Хізб ут-Тахрір.

Київський районний суд в анексованому Сімферополі 12 березня заарештував на два місяці трьох кримських татар, затриманих напередодні в Бахчисараї під час обшуків ФСБ РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: