Росія збудує в окупованому Криму телевежу на протидію Чонгару

Читать на русском
Росія планує в 2018 році в окупованому Криму збудувати телевежу поблизу Джанкоя, щоб протидіяти сигналу української вежі в Чонгарі.

Росія планує в 2018 році в окупованому Криму побудувати телевежу поблизу Джанкоя, щоб протидіяти сигналу української вежі в Чонгарі на Херсонщині.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Чонгарська вежа створює для росіян проблеми в Північному Криму. Саме тому окупаційна влада планує в 2018 році за державний кошт будівництво власної вежі неподалік Джанкоя, для протидії Чонгару, висотою 151 метр – РТС «Солоне озеро», – зазначив Костинський.

На Донбасі будують українські телебаштиНа Донбасі до кінця року планують побудувати телевізійні вежі, які будуть транслювати українські канали.

На його думку, в РФ ідуть на такий крок, щоб протидіяти трансляції українських телеканалів із Чонгарської вежі.

«Поки вони намагатимуться відповідати на наші кроки, будемо продовжувати реалізацію Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області й на території Криму. Згідно з цією стратегією, кількість телеканалів і радіостанцій, що мовитимуть на півострів, буде збільшуватися», – додав Костинський.

Нагадаємо, в березні в селі Чонгар Херсонської області відкрили 150-метрову телевежу, яка веде мовлення для мешканців анексованого Росією Криму.

Також нещодавно у Бахмутівці Луганської області завершили зведення 134-метрової телерадіовежі, яка забезпечить трансляцію українського телебачення й радіо впритул до лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: