ФСБ заявила про затримання в Криму «українських диверсантів»

Читать на русском
Відзначається, що до групи входила російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці, і українець, підозрюваний в шпигунстві.

Співробітники ФСБ Росії заявили про затримання на території анексованого Криму «української розвідувально-диверсійної групи».

Про це повідомляє Інтерфакс у середу, 15 квітня.

Відзначається, що до групи входила російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці, і українець, підозрюваний в шпигунстві. У ФСБ стверджують, що група діяла в Криму за завданням головного управління розвідки Міноборони України, в її завдання входили здійснення терактів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю, а також вербування росіян.

Ці дії нібито «були організовані начальником підрозділу української військової розвідки, дислокованого в місті Херсон, полковником Ахмедовим Олегом Алішеровичем».

Щодо затриманих порушено кримінальні провадження про державну зраду та шпигунство.

«Керуючись принципом гуманізму, з урахуванням наявності у обвинуваченої неповнолітніх дітей за клопотанням слідства судом їй обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Громадянин України взятий під варту», - сказали в ФСБ.

Як стверджується, затримані пов'язані з росіянином, який «за завданням полковника Ахмедова влаштував на території Криму схрони з боєприпасами та вибухівкою».

«Української військової розвідки планувалося вчинення низки диверсійно-терористичних актів на об'єктах критичної соціальної та військової інфраструктури на території нашої країни», - стверджують в ФСБ.

Раніше ФСБ закрила виїзд з Криму.

Також нагадаємо, ФСБ затримала українця в окупованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: