Кабмін ухвалив низку рішень щодо захисту дітей

Читать на русском
Уряд на позачерговому засіданні у понеділок, 1 червня, ухвалив низку рішень щодо захисту дітей.

Уряд на засіданні 1 червня, в День захисту дітей, ухвалив низку рішень щодо захисту дітей, які стосуються безпеки, догляду, а також виховання.

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

Від обстрілів на Донбасі з початку року постраждали 10 дітей – ЮНІСЕФОбстріли на Донбасі під час пандемії коронавірусу все більше загрожують життю дітей, так жертвами обстрілів з початку 2020 року стали 10 дітей.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 27 ініціатив, які розглянув уряд, присвячені захисту дітей за основними напрямами.

«Перше. Посилення безпеки дітей, захист від жорстокого поводження. Наприклад, пропонується посилити відповідальність за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин. Це неприпустимо, щоб дитина могла купити електронну сигарету в будь-якому кіоску. Це толерантність до негативних звичок», – сказав він.

Другий напрям – поліпшення системи догляду та виховання дітей.

«У цьому напрямі головний акцент – зробити все можливе, щоб діти виховувалися в родинах, а не в інтернатах», – зазначив він.

Шмигаль також ініціював рішення уряду, покликані поліпшити умови для виховання дітей, які залишилися без батьків, у тому числі й дітей з інвалідністю. Також Кабмін ухвалив рішення щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ще один напрям, в якому були схвалені рішення, – створення сприятливого й благополучного середовища для виховання дитини в суспільстві, додали в Кабміні, проте не уточнили подробиці.

Нагадаємо, раніше МВС закликало Раду законодавчо врегулювати питання сурогатного материнства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: