Ткаченко прокоментував заборону на показ російських фільмів

Читать на русском
Новопризначений міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко поставив під сумнів доцільність заборони до показу низки російських фільмів на території України.

Новопризначений міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко поставив під сумнів доцільність заборони до показу низки російських фільмів на території України.

Про це в понеділок, 8 червня, він заявив в ефірі телеканалу UA: Перший.

«По-перше, я вважаю, що і санкції були впроваджені необґрунтовано. По-друге, нумо розрізняймо. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту. На мій погляд, одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад Охлобистіна, Пореченкова, тоді це має стосуватися так званих чорних списків. Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться до чорних списків, і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуться на полицю», - сказав Ткаченко.

Рада призначила Ткаченка міністром культури: хто підтримав рішенняОлександр Ткаченко призначений міністром культури. За нього проголосували 263 нардепи – слуги народу й депутатські групи.

Міністр зазначив, що з цим питанням треба розібратися, щоб внесення до таких «чорних списків» було прозорим і зрозумілим.

«На мою думку, тільки той факт, що комусь заборонений в'їзд, не може одночасно бути підставою для того, аби фільми, в яких брали участь ці люди, були заборонені», - додав Ткаченко.

Нагадаємо, в червні 2015 року в Україні була запроваджена заборона на показ у кінотеатрах і трансляцію в телеефірі фільмів і серіалів російського виробництва. Станом на 2018 рік українське Держкіно заборонило трансляцію 780 російських фільмів і серіалів.

Також відзначимо, Верховна рада 4 червня призначила нового голову Міністерства культури України. Ним став нардеп від «Слуги народу» Олександр Ткаченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: