Зарплати антикорупціонерів: скільки в травні заробили глави НАБУ, НАЗК і САП

Читать на русском

Українським чиновникам у травні знову не пощастило: нагадаємо, що через карантин зарплата не може перевищувати розмір 10 мінімальних, тобто максимум, на який можна розраховувати, – 47 тисяч 230 гривень (щоправда, сюди не входять матеріальна допомога, допомога на оздоровлення, допомога в разі тимчасової непрацездатності та відпускні). «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки глави антикорупційних органів заробили в минулому місяці.

Керівництву Державного бюро розслідувань – Олександру Соколову та Олександру Бабікову – у минулому місяці зарплату не нараховували. Чому – невідомо.

Керівництву Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в травні нарахували по 47 тисяч 230 гривень.

Якби не карантин, то в НАБУ зарплати могли б бути куди цікавіше. Артему Ситнику через обмеження зарплату урізали майже на 168 тисяч гривень, його заступнику Анатолію Новаку – на 147 тисяч гривень, Тетяні Варварській – на 115 тисяч гривень, Гізо Углаві – на 93 тисячі.

Нагадаємо, зарплати керівників антикорупційних органів за квітень можна подивитися на нашій інфографіці.

Раніше «Слово і діло» вивчило, скільки коштів витратила Україна на утримання антикорупційних органів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: