Зарплати антикорупціонерів: скільки в квітні заробили глави НАБУ, НАЗК і ДБР

Читать на русском

Комітет Верховної ради два тижні тому рекомендував ухвалити законопроект, який передбачає звільнення директора НАБУ Артема Ситника. Ініціативу ще не виносили на розгляд нардепів, а міжнародні партнери застерегли від ухвалення такого закону. Поки Ситник зберігає свою посаду, «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки він і глави інших антикорупційних органів заробили в квітні.

У Національному антикорупційному бюро України найвищі зарплати порівняно з НАЗК і Держбюро розслідувань. Наприклад, заступник директора НАБУ Тетяна Варварська заробила понад 298 тисяч гривень, перший заступник Гізо Углава – 223 тисячі гривень. Обом чиновникам виплатили матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових проблем. Артем Ситник минулого місяця заробив близько 151 тисячу гривень.

Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков минулого місяця заробив 120,7 тисяч гривень. Його заступники – Іван Пресняков і Роман Сухоставець – 95 і 93 тисячі гривень відповідно.

У Державному бюро розслідувань все набагато скромніше: в.о. директора Олександр Соколов та його заступник Олександр Бабіков заробили трохи більше 46 і 43 тисяч гривень.

Нагадаємо, зарплати керівників антикорупційних органів за березень можна подивитися на нашій інфографіці.

Раніше «Слово і діло» вивчило, скільки коштів витратила Україна на утримання антикорупційних органів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: