Скандальний ексзаступник голови СБУ Демчина подав декларацію

Читать на русском
Колишній перший заступник керівника спецслужби, стосовно якого велося антикорупційне розслідування, подав е-декларацію.
Павло Демчина

Колишній перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина, стосовно якого Національне антикорупційне бюро вело розслідування, подав електронну декларацію після звільнення.

Відповідний документ оприлюднений в реєстрі електронних декларацій, повідомляє «Слово і діло».

У декларації Демчина вказав квартиру у Петропавлівській Борщагівці Києво-Святошинського району загальною площею 38,9 квадратних метри, в якій він прописаний та проживає. Також він задекларував автомобіль Land Rover Discovery 2019 року випуску загальною вартістю 1,98 млн грн. Датою придбання вказано 25 жовтня 2019 року.

Крім того, Демчина вказав 1,5 млн грн заробітної плати в СБУ і 1,25 млн грн доходу від відчуження рухомого майна громадянину України Сергію Анатолійовичу Бойку. Людина з таким ПІБ є чоловіком керівника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області Антоніни Бойко. Колишній перший заступник голови СБУ вказав, що зберігає готівкою 59 тисяч доларів.

Як відомо, за версією слідства, Демчина нібито набув у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами. Йдеться про автомобілі Ольги Воловчук, з якою працівник спецслужби має спільних дітей. За інформацією Бюро, вона має чотири автомобілі: Peugeot 508 2012 року випуску, Mazda CX-5 2014 року, Land Rover Range Rover Sport 2015 року та Mercedes-Benz V 250 2016 роки (придбані в період 2013-2016 років).

Орієнтовна вартість зазначених автомобілів становить понад 5 млн грн. Однак, як встановило НАБУ, дохід цивільної дружини Демчини в період з першого кварталу 1998 року до 2017 року становив лише 164,3 тисячі грн, а дохід самого першого заступника голови СБУ в період із серпня 2009 року до грудня 2016 року – 1,147 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ склало проєкт підозри Демчині. Пізніше детективам довелося закрити цю справу, оскільки Конституційний суд України визнав статтю про незаконне збагачення неконституційною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: