Влада Чехії зняла заборону на поїздки до трьох країн

Читать на русском
Жителі Чехії з п'ятниці, 5 червня, можуть без обмежень здійснювати поїздки до Австрії, Угорщини та Німеччини, не надаючи при поверненні до країни довідок про негативні тести на коронавірус і перебування в самоізоляції.

Жителі Чехії з п'ятниці, 5 червня, можуть без обмежень здійснювати поїздки до Австрії, Угорщини й Німеччини, не надаючи при поверненні до країни довідок про негативні тести на коронавірус і перебування в самоізоляції.

Про це повідомив журналістам прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш.

«Дане рішення було ухвалено сьогодні на позачерговому засіданні уряду, яке було скликано мною, - зазначив він. - Із 12:00 наші громадяни можуть відвідувати ці країни без необхідності надавати після повернення довідки про негативні результати аналізів на коронавірус і перебувати в карантині. Ми повертаємося до нормального життя».

За словами прем'єра, жителі Австрії, Угорщини та Німеччини так само зможуть вільно відвідувати Чехію. Водночас у Празі відзначають, що влада ФРН поки не оголосила про зняття обмежень на туристичні поїздки на свою територію громадян інших центральноєвропейських країн.

У четвер повністю відкрили між собою кордони Чехія і Словаччина. 15 червня чеська влада планує скасувати заборону на поїздки жителів республіки до деяких інших держав – членів Євросоюзу.

Раніше у Чехії запровадили нові вимоги перетину кордону іноземцями, тепер для в'їзду до країни потрібно мати довідку про відсутність коронавірусу.

Як повідомлялося, чеські диппредставництва відновили видачу робочих віз українцям.

Також у Чехії зафіксували рекордне зростання випадків коронавірусу за місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: