У Чехії дозволили виїжджати за межі країни

Читать на русском
У Чехії з 24 квітня влада вирішила послабити карантин і дозволили громадянам виїжджати за межі країни.

Уряд Чехії послабив карантин і дозволив громадянам вільно переміщатися країною, а також виїжджати за її межі.

Про це повідомляє місцеве видання Prague morning.

Згідно з повідомленням, карантин послаблять з сьогоднішнього дня. Обмеження в Чехії через коронавірус діяли більше місяця - з 16 березня.

Ще одна країна послабить карантинні обмеженняУ Словаччині розробили чотирьохетапний план для пом'якшення карантинних заходів, які запроваджували через пандемію.

«Ми прийняли рішення скасувати з п'ятниці, 24 квітня, заборону на вільне пересування громадян в Чехії», - повідомив міністр охорони здоров'я Адам Войтех.

Також з п'ятниці жителі країни зможуть виїжджати за кордон. При поверненні в Чехію потрібно буде пред'явити медичне підтвердження про негативний результаті аналізу на коронавірус або дотримуватися двотижневого домашнього карантину.

За інформацією видання iDNES.cz, в понеділок, 27 квітня, в Чехії відкриються магазини з площею менше 2500 метрів, крім розташованих у торгових центрах. Раніше очікувалося, що це станеться тільки в кінці травня. Також запрацюють вузи, автошколи, фітнес-центри і зоопарки.

Вже з 11 травня відкриються торговельні центри, перукарні, масажні салони і музеї. А з 25 травня будуть відкриті кафе і ресторани та знято більшість інших обмежень.

Коли кордони Чехії відкриються на в'їзд для іноземців - поки не відомо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція планує послабити карантин 11 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: