Влада Чехії відновила видачу робочих віз українцям

Читать на русском
В Україні відновили роботу чеські дипломатичні представництва консульських відділів, зокрема продовжилася видача робочих віз українцям.

В Україні відновили роботу чеські дипломатичні представництва консульських відділів, зокрема продовжилася видача робочих віз українцям.

Генеральне консульство у Львові розпочало приймати візові анкети та документи в п'ятницю, 22 травня, а посольство Чеської Республіки в Києві відкриє консульський відділ у понеділок, 25 травня, заявив глава МЗС Чехії Томаш Петршичек. Про це в суботу, 23 травня, повідомляє Radio Prague International.

«Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію для чеської системи охорони здоров'я і сільського господарства, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону», - зазначив глава МЗС Чехії.

Також, за словами дипломата, українці вже на території Чехії зможуть подати заяву на продовження посвідки на проживання. Пропозиція буде діяти для українських висококваліфікованих кадрів у галузі охорони здоров'я, у сфері соціальних послуг, а також наукових співробітників, студентів та їхніх родичів, які на цей момент перебувають у Чеській Республіці.

Раніше Польща послабила умови приїзду для трудових мігрантів. Українські сезонні працівники в Польщі зможуть почати працювати без дотримання двотижневого карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: