Уряд Чехії схвалив продовження режиму надзвичайного стану

Читать на русском
У Чехії режим надзвичайного стану, запроваджений у зв'язку з небезпекою швидкого поширення СОVID-19, буде продовжений до 25 травня.

У Чехії режим надзвичайного стану, запроваджений у зв'язку з небезпекою швидкого поширення СОVID-19, буде продовжений до 25 травня.

Таке рішення ухвалив уряд країни у четвер, 23 квітня, на своєму засіданні.

Уряд також ухвалив кризові заходи, такі, як обмеження пересування громадян і закриття магазинів, які діяли досі в країні за вказівкою МОЗ і які скасував раніше в четвер празький міський суд.

Суд визнав правочинною скаргу експерта з медичного права Ондржея Достала і скасував оголошені в рамках карантинних заходів обмеження на пересування громадян, а також закриття магазинів (крім продовольчих) і підприємств сфери обслуговування. За словами голови сенату празького міськсуду Штепана Виборного, заходи, які суд скасував, повинні були бути оголошені не мінохоронздоров'я, а урядом.

«Ми (уряд) зробили те, що від нас хотів суд», - сказав Гамачек. Обмежувальні заходи набувають чинності з півночі 24 квітня.

Нагадаємо, режим НС був запроваджений в Чехії 12 березня, а потім продовжений до 30 квітня.

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що закриті через поширення коронавірусу держкордони повинні залишатися в такому стані ще рік.

За даними порталу Worldometer, в Чехії виявлено 7138 випадків зараження, померли 210 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: