У МОЗ назвали попередню дату відкриття готелів та санаторіїв

Читать на русском
З 10 червня в Україні зможуть відкритися готелі та санаторії, якщо ситуація з епідемією коронавірусу не погіршиться.

З 10 червня в Україні зможуть відкритися готелі та санаторії, якщо ситуація з епідемією коронавірусу не погіршиться.

Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу в п'ятницю, 5 червня.

Постанова Кабміну про введення адаптивного карантину передбачає, що при досягненні критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття засобів розміщення. Тобто крім готелів можна буде відкривати і санаторії, а також інші місця для відпочинку.

«Зараз ми маємо тільки відкриті міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом. З сьогоднішнього дня постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення - внутрішні перельоти в країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам більше 10 осіб», - сказав Ляшко.

Адаптивний карантин: чи витримає економіка продовження дії обмеженьАдаптивний карантин без жорстких обмежень щодо роботи бізнесу не матиме негативного впливу, вважає експерт.

Заступник голови МОЗ додав, що найближчим часом буде ініційовано розгляд цього питання на засіданні Кабміну, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони в більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць.

«Зможемо ініціювати чергове пом'якшення (карантину) для розвитку внутрішнього туризму», - запевнив Ляшко.

Проте, масковий режим і вимога соціального дистанціювання зберігаються, незважаючи на вже введені пом'якшення карантину, підкреслив голова МОЗ Максим Степанов на цьому ж брифінгу.

Нагадаємо, що раніше Ляшко прокоментував зростання захворюваності на COVID. Динаміка захворюваності невелика, з нею можна впоратися. Карантин продовжать скасовувати, але можуть більше використовувати адаптивний.

Також відзначимо, лабораторіям МОЗ перерахували 650 мільйонів для реагування на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: