Ляшко прокоментував зростання захворюваності на коронавірус

Читать на русском
Незначне зростання захворюваності на коронавірус не завадить продовжити вихід із карантину.

Незначне зростання захворюваності на коронавірус не завадить продовжити вихід із карантину.

Про це заявив в п'ятницю, 5 червня, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ході пресбрифінг в Києві в п'ятницю.

Він прокоментував прогнози, згідно з якими захворюваність зростатиме при знятті обмежень.

«Такі випадки вже є в деяких країнах, коли дуже різко скасували карантинні заходи та це привело до значного сплеску. Ми зараз бачимо динаміку до зростання, але вона невелика і дозволяє справлятися з цією кількістю випадків захворювання на коронавірус», - сказав Ляшко.

Адаптивний карантин: чи витримає економіка продовження дії обмеженьАдаптивний карантин без жорстких обмежень щодо роботи бізнесу не матиме негативного впливу, вважає експерт.

Він не виключає впровадження адаптивного карантину під час другої хвилі захворюваності, яка очікується восени 2020 року.

«Спільними зусиллями з економістами та науковими установами ми впровадили адаптивний карантин, щоб подивитися і спокійно вийти з першої хвилі карантину, розробити чіткий план і розуміння того, як нам впроваджувати протиепідемічні заходи, якщо у нас буде поява другої хвилі захворювання, без введення загальнонаціонального карантину» , - сказав Ляшко.

Своєю чергою, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що масковий режим поки що скасовуватися не буде.

«Уряд запровадив режим адаптивного карантину, ввів деяке пом'якшення етапу виходу з карантину, але карантин не скасований. Я хочу нагадати, що у нас хворіють люди на COVID-19 і на сьогодні - 553 особи, вчора було 588. Стратегія, яка була обрана, це стратегія стримування, але вона жодним чином не скасовує масковий режим, дотримання соціальної дистанції», - сказав він.

Як раніше повідомлялося, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 553 осіб, зафіксовано 15 летальних випадків, 330 пацієнтів одужали.

Також нагадаємо, на ранок п'ятниці, 5 червня, у світі 6 601 349 осіб інфіковані COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції становить 389 645 людини. Одужали 2,8 млн осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: