Метро в Україні можуть знову закрити – Ляшко

Читать на русском
Метро можуть знову закрити. За підсумками перших днів відновлення роботи громадського транспорту, зокрема метрополітену, перевізникам слід проаналізувати порушення санітарного режиму.

За підсумками перших днів відновлення роботи громадського транспорту, зокрема метрополітену, перевізникам слід проаналізувати порушення санітарного режиму і вжити заходів, інакше метро можуть знову закрити

Порушення протиепідемічних заходів позначаться на статистиці захворюваності коронавірусів, що може послужити підставою для введення нових обмежень на роботу транспорту.

Відкриття метро: чи безпечно користуватися підземним транспортомКористування метрополітеном є безпечним, проте варто уникати скупчення людей у годину пік, вважає експерт.

«Якщо є порушення протиепідемічних заходів, то я думаю, що досить скоро ми це відчуємо на статистиці, яка не дає нам брехати і лукавити», - розповів розповів в ефірі «Обозреватель ТВ» головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Головний санлікар порівняв дотримання карантинних вимог в містах Європи, де метрополітен та інші види громадського транспорту не припиняли роботу, з Україною.

«Коли мені говорять, що в Європі не закривали громадський транспорт, метрополітен, я завжди пропоную своїм опонентам показати фотографії, як заповнюється то або інший транспортний засіб, який перевозить людей в тому чи іншому європейському місті. Питання до всіх українців: якщо прописані ці норми, якщо прописано, що потрібно заходити в транспорт в медичній масці, якщо прописано, що треба дотримуватися дистанції, то цих норм треба дотримуватися», - розповів він.

Також Ляшко прокоментував факти неправильного носіння медичної маски, коли вона не закриває ніс. І порекомендував, дотримуватися санітарної дистанції в 2 метри.

Він нагадав, що на зустрічі з представниками Міністерства інфраструктури та перевізників ті гарантували забезпечення всіх санітарних вимог.

Нагадаємо, вчора, 25 травня в Києві, Харкові та Дніпрі відновили роботу метрополітени. Як відомо, метро було закрито для пасажирів з 17 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: