Адаптивний карантин: чи витримає економіка продовження дії обмежень

Читать на русском
Андрій Бліновекономічний і фінансовий експерт

В Україні можуть бути продовжені деякі обмеження навіть після завершення п'ятого етапу виходу з карантину 22 червня. «Рішення буде схвалюватися на основі динаміки захворюваності», – повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. На думку економіста Андрія Блінова, продовження карантину в умовах, коли підприємства працюватимуть, не зашкодить економіці. Про це експерт заявив у коментарі «Слово і діло».

«Річ у тому, що зараз карантин продовжений до 22 червня вже в тому форматі, який передбачає повне відкриття підприємств. Вже навіть відкриваються розважальні центри. Основний технічний тиск на підприємства скасовано: відновлено роботу транспорту і, відповідно, немає великих обмежень щодо роботи підприємств», – наголосив Блінов.

На думку експерта, основний фактор, що обмежував ділову активність, – обмеження роботи транспорту.

Можливе продовження карантину: чи спричинить це протестні настроїПогіршення соціально-економічних умов унаслідок продовження карантину після 22 червня може створити протестну ситуацію, вважає експерт.

Андрій Блінов додав, що при повноцінному функціонуванні транспорту, підприємства не відчують наслідки, якщо карантин буде продовжено.

«Обмеження, які сьогодні залишаються, – це відсутність умов вільного пересування робочої сили. Це пов’язано з тим, що на сьогодні не відновлено міжміське сполучення. Це один із ключових моментів. Тому питання – продовжувати карантин чи ні – буде обговорюватися за день-два до закінчення», – резюмував експерт.

Нагадаємо, МОЗ все ще не рекомендує пом'якшувати карантин у 7 областях.

Також відзначимо, з'ясувалося число безробітних із початку карантину в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: