Української вакцини проти COVID-19 не буде – Ляшко

Читать на русском
При цьому Ляшко повідомив, що зараз в Україні проходять клінічні випробування чотирьох препаратів проти коронавірусу.

В Україні не ведуться розробки вакцини проти коронавірусу COVID-19.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, зараз в світі розробляються близько 70 вакцин проти коронавірусної інфекції. І від моменту початку розробки вакцини до завершення може пройти в середньому 18 місяців.

«Ми розуміємо, що маємо п'ятий місяць циркуляції збудника, тому вакцину очікувати варто, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу й третю стадії клінічних досліджень», - сказав він.

Українських розробок, за словами Ляшка, серед них немає.

«Ми зверталися до Академії медичних наук, до Академії наук з питанням щодо того, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини», - зазначив головний санлікар.

При цьому Ляшко повідомив, що зараз в Україні проходять клінічні випробування чотирьох препаратів проти коронавірусу.

«Цим питанням займається інша окрема група. Є державний експертний центр, який аналізує всі матеріали, допускає до проведення клінічних випробувань. Я знаю, що там є і препарати, які можуть впливати на зменшення летальності, наприклад, шляхом профілактики ускладнень серцево-судинної системи, легеневої системи. А є, які мають певну противірусну дію. Подивимося, що дадуть нам клінічні дослідження. І це по всьому світу проводяться», - додав Ляшко.

Нагадаємо, за добу в Україні зафіксували 468 випадків зараження на коронавірус.

Також відзначимо, в ЗСУ зафіксували 20 нових випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: