Україна віддасть Франції «чорні скриньки» літака МАУ

Читать на русском
МЗС України домовляється з Іраном про передачу чорних скриньок літака МАУ до Києва, але потім їх передадуть на розшифровку Франції.

МЗС України домовляється з Іраном про передачу «чорних скриньок» літака МАУ до Києва, але потім їх передадуть на розшифровку Франції.

Про це заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив у Facebook в середу, 3 червня.

За його словами, бортові самописці передадуть, оскільки в Україні немає авторизованого компанією Boeing обладнання.

«Тільки так ця експертиза матиме доказове значення і міжнародне визнання. Тому ми відпрацьовуємо маршрут передачі скриньок до Франції (з якою домовилася саме Україна – ред.) через Україну», – пояснив Єнін.

Також, за його словами, посол Ірану в Україні Манучехр Мораді заявив, що інформація про наміри Тегерана передати Франції «чорні скриньки» не відповідає офіційній позиції країни.

«Посол Ірану чітко вказав, що недавні повідомлення в іранських ЗМІ про зміну планів Тегерана з передачі чорних скриньок для розшифрування через нібито «затягування української сторони» не відповідають офіційній позиції Ірану», – написав Єнін.

Раніше стало відомо, що іранська влада вирішила не відправляти в Україну бортові самописці пасажирського літака МАУ, який помилково збили в січні.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони Ірану Амір Хатамі повідомив, що винним в авіакатастрофі літака Міжнародних авіаліній України є оператор ракетної системи.

Також повідомлялося, що Іран через коронавірус призупинив розшифровку чорних скриньок літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: