Катастрофа МАУ: Іран закликав Україну не відсуджувати компенсацію

Читать на русском
Катастрофа МАУ. В  Ірані пропонують Україні підписати меморандуму про взаєморозуміння, який зобов'язує сім'ї жертв рейсу відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

В Ірані пропонують Україні підписати меморандуму про взаєморозуміння, який зобов'язує Київ та сім'ї жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

«Виданню стало відомо, що Іран направив проект меморандуму про взаєморозуміння (МОВ) в український МЗС, згідно з яким Україна і сім'ї загиблих повинні визнати "людську помилку" в якості причини авіакатастрофи», - пише «Radio Farda».

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

У зазначеному документі також передбачається, що Україна і сім'ї загиблих не повинні переслідувати Іран в кримінальному та судовому порядку в обмін на виплату компенсації Іраном і видачу вмісту бортового відеореєстратора після того, як він буде проаналізований.

Раніше в Ірані пропонували компенсацію сім'ям жертв катастрофи по 80 тисяч доларів.

Тоді як канадські юристи подали позов проти Ірану від імені жертв збитого українського літака над Тегераном, вимагаючи 1,1 млрд дол. компенсації.

Іран погодився в березні передати чорні ящики з рейсу 752 до України чи Франції на аналіз.

Однак поки через пандемію коронавірусу подорожі неможливі.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту знаходилися 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, всі вони загинули.

Пізніше Іран визнав, що причиною аварії українського літака стала людська помилка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: