Іран не передасть Україні «чорні ящики» збитого літака - ЗМІ

Читать на русском
Іранська влада вирішила не відправляти в Україну бортові самописці пасажирського літака МАУ, який помилково збили в січні.

Іранська влада вирішила не відправляти в Україну бортові самописці пасажирського літака МАУ, який помилково збили в січні.

Про це повідомляє агентство ISNA в неділю, 31 травня.

«Іранська влада у відповідь на затримку української сторони з відповіддю на пропозицію Ірану щодо чорних скриньок українського літака, а також уточнення подальших кроків і дій в цій ситуації, схвалила рішення відправити чорну скриньку літака в іншу країну», - йдеться в повідомленні.

Ймовірно скриньки відправлять до Франції. За інформацією Європейської правди, дані про «затримку відповіді України» не відповідають дійсності.

Раніше міністр транспорту Канади Марк Гарно розповів, що іранська влада не виконала обіцянку про передачу бортових самописців України. За його словами, Іран пояснює затримку пандемією коронавірусу. Він зазначив, що Канада докладає зусиль, щоб «чорні скриньки» були нарешті належним чином розшифровані.

Нагадаємо, що раніше міністр оборони Ірану Амір Хатамі повідомив, що винним в авіакатастрофі літака Міжнародних авіаліній України є оператор ракетної системи.

Раніше Іран через коронавірусу призупинив розшифровку чорних скриньок літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: