Іран заявив, що передачі «чорних скриньок» МАУ завадив коронавірус

Читать на русском
Іран не мав можливості раніше передати чорні скриньки збитого літака МАУ на розшифровку через складнощі з транспортуванням, пов'язані зі спалахом коронавірусу.

Іран не мав можливості раніше передати «чорні скриньки» збитого літака МАУ на розшифровку через складнощі з транспортуванням, пов'язані зі спалахом коронавірусу.

Про це заявила голова управління з безпеки транспорту Канади Кеті Фокс, повідомляє CBC News.

За її словами, Іран планував передати Україні «чорні скриньки» раніше, однак це довелося відкласти через коронавірус в Ірані, який обмежує їх здатність подорожувати.

Крім того, Фокс зазначила, що Іран повідомив управління ще 5 березня про скасування плану передати записуючі пристрої на розшифровку через те, що «міждержавні проблеми з коронавірусу» перешкоджали іранським чиновникам подорожувати за межі країни.

Раніше повідомлялося, що Тегеран не буде самостійно починати розшифровку чорних скриньок збитого літака МАУ, а й передавати їх владі інших країн не має наміру.

Також п'ять країн, громадяни яких загинули під час аварії українського літака під Тегераном, знову звернулися до Ірану з вимогою передати чорні скриньки.

Нагадаємо, глава українського МЗС Вадим Пристайко заявляв, що чорні скриньки збитого в Ірані літака МАУ можуть бути розшифровані у Франції за участю українських експертів.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс із Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

11 січня міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявив, що причиною збиття українського літака стала людська помилка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: