МАУ виплатила першу частину компенсацій сім'ям жертв авіакатастрофи в Ірані

Читать на русском
МАУ почала компенсаційні виплати сім'ям пасажирів, які загинули в авіакатастрофі літака Boeing 737 у Тегерані.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» почала компенсаційні виплати сім'ям пасажирів, які загинули в авіакатастрофі літака Boeing 737 у Тегерані.

«Певній частині пасажирів вже виплачена перша частка компенсацій. Цей процес не дуже швидкий, але він буде завершений», - президент авіакомпанії Євген Дихне в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

Наймасштабніші авіакатастрофи світу за останні 40 роківЯкі країни помилково збивали ракетами пасажирські літаки, що сталося із польським бортом N1 та де найчастіше стаються авіакатастрофи через людський фактор або технічні несправності.

При цьому, за його словами, з точки зору відповідальності іранської сторони це питання викликає все більше побоювань.

Дихне констатував ситуацію глухого кута з точки зору технічного розслідування, яке велося в Ірані. Чи не передані ні в яку лабораторію бортові самописці, немає ніяких рапортів про закінчення розслідування, ніякої інформації про успішні міжурядових угодах з приводу компенсації з боку Ірану.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 «Тегеран - Київ» авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), в результаті катастрофи загинули 176 осіб. На борту були громадяни 7 країн: Ірану; Канади; Швеції; Афганістану; Німеччини, Великобританії та України (2 пасажири і 9 членів екіпажу).

Пізніше Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ.

Пізніше в Тегерані повідомили, що не будуть самостійно починати розшифровку чорних скриньок збитого літака МАУ, але й передавати їх владі інших країн не мають наміру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: