Програма Кабміну: чи схвалить Верховна рада пропозиції уряду

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль представить у Верховній раді програму діяльності Кабінету міністрів. На думку політичного експерта, глави Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергія Бикова, парламентарі відхилять програму уряду через те, що в ній відсутні обґрунтування напрямів діяльності парламенту.

«Ймовірно, парламент відправить програму уряду на доопрацювання, незважаючи на потуги прем’єр-міністра. Вона, відверто кажучи, стара і презентувати слайди – це як видати твір про Україну за програму діяльності уряду. Епідемія коронавірусу не стане виправданням, тим паче, що президент неодноразово наголошував, що програма діяльності уряду має бути конкретною», – поділився думками Биков.

За словами експерта, програма уряду не буде ухвалена, оскільки низка напрямів діяльності, зазначених у документі, не обґрунтовані.

Програма Кабміну: що пропонує уряд ШмигаляЗ'явилася програма діяльності Кабміну Дениса Шмигаля. Слово і діло розібралося, що нам пропонує уряд.

«Там немає жодної конкретики про соціальну політику, немає конкретики про інфраструктуру та зовнішні фінанси та взагалі державні фінанси», – пояснив Сергій Биков.

Раніше, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розкрив деталі програми зі стимулювання економіки, розрахованої на три роки, і яка включає близько 230 пунктів, де також прописані заходи з відновлення всіх видів бізнесу.

Нагадаємо, Кабмін 27 травня презентував програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: