Єрмак і голова Міноборони ФРН обговорили питання досягнення миру на Донбасі

Читать на русском
Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив ситуацію на сході України з федеральним міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер в ході офіційного візиту української делегації до Берліна.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив ситуацію на сході України з федеральним міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер в ході офіційного візиту української делегації до Берліна.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 2 червня.

У зустрічі також взяли участь заступник голови ОПУ Ігор Жовква, радник президента України Руслан Демченко, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, голова МЗС України Дмитро Кулеба і міністр оборони Андрій Таран.

За словами Андрія Єрмака, для прискорення просування до миру потрібно, перш за все, забезпечити виконання домовленостей, досягнутих лідерами країн-учасниць нормандського формату на грудневому саміті в Парижі, зокрема щодо забезпечення повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню.

«Припинення обстрілів є базовою умовою для подальшого розведення сил і розмінування», - наголосив Єрмак.

Крім того, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні мати повну свободу пересування, яка останнім часом блокується з боку сепаратистів, говорить Єрмак.

Учасники зустрічі також обговорили можливості для поглиблення взаємодії України та НАТО, а також питання двостороннього співробітництва.

У свою чергу міністр оборони ФРН зазначила, що Берлін підтримує Україну на шляху до миру і не визнає окупації українських територій - Донбасу і Криму, адже це є кричущим порушенням міжнародного права.

«Аннегрет Крамп-Карренбауер зауважила, що нормалізація відносин з Росією можлива тільки після відновлення територіальної цілісності України. Німеччина також підтримує ініціативу України щодо інтенсифікації Мінського переговорного процесу і очікує продовження переговорів в нормандському форматі. Міністр оборони ФРН зазначила, що Німеччина готова і надалі надавати допомогу в реалізації реформ в Україні», - сказано в повідомленні ОПУ.

Також Крамп-Карренбауер прийняла запрошення Андрія Тарана відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, у Берліні в середу, 13 травня, відбулися консультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі, під час яких було досягнуто угоди про взаємні подальші дії.

Також повідомлялося, що Україна має намір ініціювати переговори щодо повернення Криму, однак це буде робитися не в рамках Мінських переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: