Для переговорів щодо Криму буде створений окремий формат – Резніков

Читать на русском
Україна має намір ініціювати переговори щодо повернення Криму, однак це буде робитися не в рамках Мінських переговорів.

Україна має намір ініціювати переговори щодо повернення Криму. Однак це буде робитися не в рамках Мінських переговорів.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в понеділок, 18 травня.

Говорячи про ймовірність міжнародних переговорів щодо Криму, Резніков зазначив: «Безумовно, Україна повинна і буде, і робить це, обговорюючи з міжнародними партнерами. Для мене важливо, що на порядку денному президента і Донбас, і Крим в однаковому пріоритеті. І на саміті в Парижі в грудні 2019 року президент заявив, що Крим і Донбас - це Україна. Це важливо».

Втрачений контакт: що змінили три роки без російських соцмережВтративши власні віртуальні майданчики в Україні, РФ швидко переорієнтувалася на чужі, створивши там армії тролів для просування власних геополітичних ідей.

За його словами, переговори щодо Криму проходитимуть в іншому форматі.

«Щодо Криму буде окрема платформа, тому що «Мінськ» від самого початку створювався для розв'язання питання Донбасу – для припинення військової агресії Росії проти України», – зазначив Резніков.

Він підкреслив, що, коли йому запропонували очолити міністерство реінтеграції, відразу йшлося і про Донбас, і про Крим. А перше його відрядження на нинішній посаді було до Херсонської області, на лінію адміністративного кордону з анексованим Кримом.

За словами Резнікова, постачання води до Криму Україна відновлювати не буде:«Ніхто нічого не збирається відновлювати. Є проста відповідь: після деокупації до нашого Криму ми постачаємо нашу воду».

Резніков підкреслив, що зараз за ситуацію на півострові відповідає окупант – Росія. І згідно з Женевською конвенцією росіяни зобов'язані забезпечити всі гуманітарні запити цивільного населення.

Раніше низка країн зробили спільну заяву до річниці депортації кримськотатарського народу.

Також нагадаємо, спікер парламенту Дмитро Разумков назвав умови для повернення Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: