ВАКС не відсторонив заступника голови Держводагентства

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив без задоволення прохання прокурора про відсторонення підозрюваного чиновника водного агентства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд не відсторонив Павла Гвозденка від посади заступника голови Державного агентства водних ресурсів України в кримінальному провадженні за обвинуваченням його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 25 травня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Під час підготовчого засідання прокурор САП просив суд відсторонити Гвозденка від посади у зв'язку із пред'явленням йому обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину. На думку прокурора, обвинувачений може використати свою посаду для знищення чи підроблення речей і документів, які мають суттєве значення для слідства; незаконного впливу на свідків, а також може протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Обвинувачений та його адвокати заперечували проти задоволення клопотання. Вони вказали на відсутність необхідності застосування такого виду заходу забезпечення кримінального провадження, як відсторонення від посади. Вивчивши клопотання, судді відмовили у його задоволенні. Вони вказали, що прокурор тривалий час не продовжував обов'язки підозрюваного, а також не намагався його відсторонити.

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу заступника голови Держводагентства. Раніше він залишився без обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: