Збагачення першого заступника голови СБУ: стали відомі деталі розслідування

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розповіли деякі подробиці розслідування можливого незаконного збагачення Павла Демчини.
Павло Демчинафото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що спільний офіційних дохід першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини та його цивільної дружини Ольги Воловчук майже в чотири рази менший, ніж вартість автомобілів.

Про це йдеться в судовому рішенні, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні наголошується, що Воловчук має чотири автомобілі: Peugeot 508 2012 року випуску, Mazda CX-5 2014 року, Land Rover Range Rover Sport 2015 року та Mercedes-Benz V 250 2016 року (придбані в період 2013-2016 років). Орієнтовна вартість зазначених автомобілів становить понад 5 мільйонів гривень. Як встановило НАБУ, дохід цивільної дружини Демчини в період із 1 кварталу 1998 до 2017 року склав лише 164,3 тисячі гривень, а дохід самого першого заступника голови СБУ в період із серпня 2009 до грудня 2016 року склав 1,147 млн ​​грн.

Також у Бюро зазначили, що у Демчини та Воловчук є троє дітей. Детективи наголошують, що співробітник СБУ з кінця 2016 року є власником квартири, а його цивільна дружина має земельну ділянку площею 0,2 га.

Крім того, за інформацією НАБУ, одна з автівок Воловчук придбана у приватної компанії. У середині жовтня під час виїмки документів у зазначеній компанії, доступ до яких був наданий рішенням суду, були вилучені копії деяких актів виконаних робіт і видаткових накладних. Однак детективам не вдалося отримати копії деяких документів, що зберігаються в комп'ютерній програмі компанії. У зв'язку з цим Бюро просило суд надати тимчасовий доступ до оригіналів необхідних документів, якими підтверджується надання послуг цивільній дружині Демчини.

Суд задовольнив клопотання.

Як відомо, детективи НАБУ проводять досудове розслідування за фактами можливих незаконного збагачення, зловживання службовим становищем та отримання неправомірної вигоди Демчиною.

сюжет про статки ДемчиниSlidstvo.info

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції на запит журналіста «Слова і Діла» повідомило про передачу НАБУ електронної декларації першого заступника голови СБУ.

Пізніше в Бюро підтвердили цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: