«Укроборонпром» планує розсекретити велику частину оборонного замовлення

Читать на русском
Оборонний концерн Укроборонпром планує розсекретити частину оборонного замовлення 2021 року.

Оборонний концерн «Укроборонпром» планує розсекретити частину оборонного замовлення 2021 року.

Про це повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода заступник генерального директора концерну Мустафа Найєм.

Представники концерну спільно з Міністерством оборони та Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства розробили нову систему закупівель. Найєм говорить, що для початку її роботи Верховна рада має ухвалити новий законопроект.

«Я сподіваюся, що закон буде ухвалено. Він ухвалений у першому читанні. Я сподіваюся, що це революційна історія. Наступного року вже державне оборонне замовлення, у 2021 році, буде вже сформоване на зовсім інших засадах», — анонсує Найєм і підкреслює, що, наприклад, в США більша частина оборонного замовлення не засекречена.

«Перше — це буде розсекречена велика частина. Друге — будуть конкретні процедури. Тобто не можна буде вже домовитися замовнику, кому потрібне озброєння, і виконавцю в кулуарному режимі, хто виграє тендер. Буде прозорий тендер між учасниками, закритий для широкого загалу, але всі причетні правоохоронні органи зможуть дивитися, щоб конкретні учасники, беручи участь в тендері, брали участь на рівних умовах, у тому числі державні й приватні», — пояснює Найєм.

Він вважає, що такі зміни унеможливлять тендери під конкретних виробників і, навіть якщо для замовлення є тільки один виконавець, «можна це робити прозоро».

Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» планує відмовитись від низки підприємств.

Нагадаємо, нещодавно три підприємства «Укроборонпрому» отримали нових гендиректорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: