«Укравтодор» почав перевірку мостів у всій країні: перші результати

Читать на русском
Укравтодор почав перевірку мостів. Із 35 відсотків досліджених тільки 2 відсотки перебувають у гарному стані.

Державне агентство автомобільних доріг почало перевірку мостів в Україні. На сьогодні досліджено трохи більше третини з них.

Про це в п'ятницю, 29 травня, повідомив глава «Укравтодору» Олександр Кубраков на презентації концепції держпрограми відновлення мостів у 2020-2025 роках.

Мости Києва через Дніпро: скільки років служать та коли востаннє ремонтувалисьМіст Патона вважається аварійним, на місту Метро не було жодного капітального ремонту, а Подільсько-Воскресенській міст ще довго буде в стадії будівництва.

За його словами, з усіх перевірених на сьогодні мостів повністю придатні до використання тільки 2%.

«Всього обстежено 35% з 16 200 мостів і споруд. Тобто ми навіть не володіємо інформацією про те, в якому вони стані. Можна сказати, що тільки 2% мостів у справному стані», - сказав він.

Глава «Укравтодору» уточнив, що з обстежених мостів обмежено справні 10,6%, у робочому стані – 57,8%, обмежено справні – 26,9%, неробочі – 2,7%.

При цьому з обстежених мостів 71% належать до споруд державного значення, 15% - місцевого значення. З них тільки 36% відповідають сучасним стандартам щодо великогабаритних параметрів, додав Кубраков.

За його словами, така ситуація пов'язана з тим, що в основному мости в Україні будувалися в 1960-1970 роках.

Нагадаємо, на місці зруйнованого 20 травня мосту в Нікопольському районі Дніпропетровської області завершили монтаж понтонної переправи.

Раніше в «Укравтодорі» повідомили, скільки витратять на дороги у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: