Безпека доріг: чи небезпечно їздити мостами Києва

Читать на русском
Олександр Каваексперт з питань транспорту

У Києві на Південному мосту виникла аварійна ситуація з одним зі старих деформаційних швів, унаслідок чого було обмежено рух по мосту. Експерт з питань транспорту Олександр Кава Відзначив в коментарі «Слово і діло», що влада не повинні допускати відстрочення ремонтних робіт і порушувати терміни експлуатації конструкцій.

«У Києві, З огляду на те ремонти, які почалися вже - Шулявський шляхопроводів нарешті відремонтували, на Петрівці проводяться масштабні роботи по ремонту, - то в принципі стан нормалізується. Якщо говорити в короткостроковій перспективі, то владі треба однозначно визначитися з мостом метро в Києві, який експлуатується вже 60 років і з мостом Патона. Потрібно ухвалити рішення про капітальний ремонт моста Патона, зберегти його історичну цінність і повернути трамвай на міст Патона», - сказав Кава.

Мости Києва через Дніпро: скільки років служать та коли востаннє ремонтувалисьМіст Патона вважається аварійним, на місту Метро не було жодного капітального ремонту, а Подільсько-Воскресенській міст ще довго буде в стадії будівництва.

На думку експерта, технічний стан конструкції в Києві покращився, однак в перспективі необхідно стежити за термінами експлуатації і не допускати відстрочки ремонтів.

«Потрібно не допускати експлуатацію мостів понад строки, проводити своєчасний ремонт і проводити належне утримання. На тих мостах, на яких несуча щільність втрачена, то там встановлюються обмеження щодо максимальної ваги автомобіля. Така норма діє і встановлюються відповідні дорожні знаки», - пояснив він.

Раніше «Слово і діло» з'ясувало, скільки мостів в Києві вимагають ремонту і чи є особливо небезпечні.

Також «Слово і діло» розбиралося, що відбувається з одним з найбільш масштабних інфраструктурних проєктів міста – Шулявським мостом.

Нагадаємо також, мер Києва Віталій Кличко в травні пообіцяв, що до кінця 2020 року буде відкрито автомобільне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: