Перекази заробітчан: хто постраждає від зменшення надходжень з-за кордону

Читать на русском
В'ячеслав Биковецьекономіст

Через епідемію коронавірусу мільйони українців повернулися із-за кордону додому. В результаті двомісячного закриття кордонів, спала і ділова активність. Як наслідок, перекази заробітчан в Україну впадуть, і це відчують на собі звичайні українці. Однак, влада повинна створити умови для зайнятості людей в Україні, а не розраховувати на закордонні заробітки. Про це в коментарі «Слово і діло» сказав економіст та голова Союзу підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В’ячеслав Биковець.

«Звичайно, зменшення надходжень із-за кордону буде ударом для економіки країни», - сказав Биковець.

Він додав, що це буде відчутно для кишень звичайних громадян. «Це – купівля житла, це – ремонти, це оплата навчання дітей. Звичайно, буде складно, якщо ці надходження впадуть. Але ж треба і створювати робочі місця, щоб дати можливість цим людям заробити вдома й створювати національний продукт. То б держава отримувала додаткові кошти», - пояснив економіст.

У країнах ЄС хочуть запровадити COVID-паспорт: навіщо та чи вплине це на заробітчанМіністри туризму країн ЄС погодилися розробити єдиний документ з умовною назвою COVID-паспорт, який у всіх країнах ЄС буде грати роль сертифіката безпеки в галузі.

Експерт відмітив, що влада повинна забезпечити внутрішні механізми підтримки економіки.

«Бажання наших можновладців щодо того, що вони хизувалися тим, скільки заробітчани надсилають грошей, яким чином це поліпшує матеріальне становище громадян України, які отримують ці кошти показує те, що вони самі не роблять нічого, щоб пожвавити економіку України. І зараз, і раніше», - додав Биковець.

Він відмітив, що в умовах, коли економічна ситуація на фоні коронакризи, погіршилася, влада продовжує орієнтуватися на надходження, які українці пересилають із-за кордону.

Як повідомлялося раніше, Польща послабила карантин для заробітчан.

Раніше Польща почала видавати українцям робочі візи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: