Кулеба пояснив проблеми із виїздом заробітчан

Читать на русском
Проблеми з виїздом заробітчан за кордон обумовлені тільки відсутністю регулярного авіасполучення.

Проблеми з виїздом заробітчан за кордон обумовлені тільки відсутністю регулярного авіасполучення.

Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна в понеділок, 18 травня.

«Організація рейсів із сезонними працівниками взагалі стала проблемою виключно через відсутність регулярного авіасполучення, а не через якесь бажання уряду щось обмежити», - сказав Кулеба.

У країнах ЄС хочуть запровадити COVID-паспорт: навіщо та чи вплине це на заробітчанМіністри туризму країн ЄС погодилися розробити єдиний документ з умовною назвою COVID-паспорт, який у всіх країнах ЄС буде грати роль сертифіката безпеки в галузі.

Дипломат підкреслив, що «абсолютно категорично» виступає проти будь-якої зарегульованості цього ринку, а його єдиний інтерес - це забезпечити, щоб українські громадяни були захищені, перебуваючи на заробітках за кордоном.

«Тому зараз, коли уряд просить приймаючу сторону, щоб людина їхала за контрактом і зі страховкою, мені здається, що це якраз додатковий захист прав цих працівників», - зазначив міністр.

Люди мають заробляти ті гроші, які вони здатні заробити, незалежно від місця заробітку, головне, щоб це було законно, продовжив Кулеба.

«Але ніяких заборон або «маленьких бар'єрчиків» немає. Реальна проблема із трудовими мігрантами на цей час - це транспорт, як вони добираються туди. Цими та іншими питаннями займається віцепрем'єр (Вадим Пристайко - ред.)», - підсумував глава МЗС.

Нагадаємо, що раніше Зеленський пояснив умови для виїзду заробітчан. Заробітчан відпускатимуть за кордон, тільки якщо приймаюча країна погоджується взяти на себе ряд зобов'язань.

Раніше повідомлялось, що Україна дозволить чартерні рейси для заробітчан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: