Зеленський назвав умови для виїзду заробітчан

Читать на русском
Україна буде відпускати заробітчан за умови, що приймаюча країна візьме на себе зобов'язання щодо забезпечення їхнього проживання та медичної страховки.

Україна буде відпускати заробітчан за умови, що приймаюча країна візьме на себе зобов'язання щодо забезпечення їхнього проживання та медичної страховки.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу в Закарпатській області в суботу, 9 травня.

Коронавірус в Україні: по кому епідемія вдарила найсильнішеЗа словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, реалізація плану виходу з карантину почнеться вже з 11 травня. Які категорії постраждали від епідемії найбільше, розповіли експерти.

«Ми відпускаємо всіх заробітчан, коли країна, яка дипломатичними зв'язками з нами зв'язується, бере на себе обов'язки. Що та людина, яку вони беруть на роботу, з її згоди приїжджає туди. Що у неї є, де жити, медична страховка і ми впевнені, що, якщо щось станеться з цією людиною. А у неї контракт, наприклад, на три місяці, на шість, на рік, різні. Щоб її завтра не викинули на вулицю», - сказав Зеленський.

Раніше польські консульські установи в Україні відновили видачу віз для виїзду на роботу в сфері сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Також нагадаємо, в Кабміні почалися переговори по відправці заробітчан до ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: