У центрі Києва провели слідчі експерименти у справі Майдану

Читать на русском
Державне бюро розслідувань провело чотири слідчих експерименти у справі щодо організації умисних вбивств учасників акцій протесту під час Революції Гідності.
Фото - ДБР.

Державне бюро розслідувань провело чотири слідчих експерименти у справі щодо організації умисних вбивств учасників акцій протесту під час Революції гідності.

«Слідчі Управління з розслідування злочинів, скоєних в зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань спільно з прокурорами Офісу Генпрокурора провели чотири слідчих експерименти в кримінальному провадженні за фактом організації умисних вбивств і заподіяння вогнепальних тілесних ушкоджень учасникам акцій протесту під час Революції Гідності», - йдеться в повідомленні ДБР.

Слідчі експерименти пройшли на вулиці Інститутській і Майдані Незалежності. У двох з них брали участь прокурори Офісу генпрокурора.

Експерименти проводилися для уточнення відомостей про обставини вбивств протестувальників, заподіяння їм тілесних ушкоджень та вчинення замахів на умисні вбивства з боку правоохоронців.

«Під час них слідство отримало додаткову інформацію про місцеперебування правоохоронців, які застосовували щодо учасників акцій протесту вогнепальну зброю та спецзасоби під час подій в центрі Києва 18-20 лютого 2014 року», - Зазначили в ДБР.

Досудове розслідування в згаданому кримінальному провадженні триває.

Раніше ДБР завершило розслідування в одній зі справ Майдану.

Також Офіс генпрокурора пред'явив ще одному правоохоронцю підозра в переслідуванні протестуючих під час масових протестів у Києві на Майдані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: