Підкуп голови ДАЗВ: керівника держпідприємства відсторонили

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про відсторонення керівника спеціалізованого держпідприємства.
Ігор Буксанчук

Суд відсторонив від посади до 27 червня генерального директора державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон» Ігоря Буксанчука, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у підкупі голови Державного агентства з управління зоною відчуження.

Таке рішення 5 травня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив відсторонити Буксанчука від посади, оскільки він може використати її для перешкоджання слідству. Зокрема, він нібито може тиснути на свідків, а також знищити, сховати або спотворити речі та документи, важливі для слідства. Вивчивши клопотання, суддя Мойсак задовольнив його частково, відсторонивши не на 2 місяці, а лише до 27 червня.

Як відомо, за даними НАБУ, слідство задокументувало, що гендиректор Буксанчук передав т.в.о. голови ДАЗВ 210 тисяч гривень в обмін на погодження призначення йому річної та щоквартальної премій у понад 430 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили гендиректора держпідприємства на підкупі голови ДАЗВ. Ним виявився гендиректор об'єднання «Радон» Буксанчук. Пізніше суд відпустив його під 1,26 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: