Підкуп голови ДАЗО: суд визначив заставу директору ДСП «Радон»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурора про визначення застави підозрюваному керівнику держпідприємства.
Ігор Буксанчук

Суд визначив 1,26 млн грн застави генеральному директору державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон» Ігорю Буксанчуку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у підкупі голови Державного агентства з управління зоною відчуження.

Таке рішення 28 квітня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію ВАКС.

«Клопотання детектива НАБУ погодженого з прокурором САП – задовольнити. Застосувати до Ігоря Буксанчука запобіжний захід у вигляді застави розміром в 600 прожиткових мінімумів, що становить 1,26 млн грн», – оголосив суддя.

Також суддя поклав на підозрюваного низку обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися без дозволу з населеного пункту, в якому він проживає; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

У своєму рішенні суддя дійшов висновку, що підозра Буксанчуку обґрунтована. Також він вважає, що слідство довело існування низки ризиків, зокрема, переховуватися від слідства; знищити речі та документи, важливі для слідства, а також впливати на свідків.

За даними НАБУ, слідство задокументувало, що гендиректор передав т.в.о. голови ДАЗВ 210 тисяч гривень в обмін на погодження призначення йому річної та щоквартальної премій у понад 430 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили гендиректора держпідприємства на підкупі голови ДАЗВ. Ним виявився гендиректор об'єднання «Радон» Буксанчук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: