ВАКС частково скасував арешт землі в Одеській області

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання представника приватної компанії про скасування арешту майна.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд частково скасував арешт земельної ділянки в селі Мізікевича Овідіопольського району Одеської області, яку нібито продало за заниженою вартістю Національне агентство з розшуку та менеджменту активів.

Таке рішення ще 13 березня ухвалив слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд наклав арешт на вказану ділянку із забороною розпоряджатись та відчужувати її компанією ТОВ «АБС Технолоджи». Також судом передано цю арештовану землю в управління АРМА. Проте пізніше представник фірми «АБС Технолоджи» подав клопотання про скасування арешту.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив клопотання частково. Так, суд скасував заборону розпоряджатись та відчужувати цю землю фірмою «АБС Технолоджи», а також передачу в управління АРМА. Представник Нацагентства намагався отримати роз'яснення цього рішення, проте суд відмовив.

За інформацією «Слово і діло», НАБУ витребувало аналогічну справу, яке розслідувало Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж АРМА землі на Одещині. Як встановило слідство, 3 липня АРМА продало три земельні ділянки загальними площами 11,95; 1,29 і 13,66 га на житлових масивах «Ульянівка» та «Радужний». Всі ці ділянки придбало ТОВ «Пелучо» за 8,7 млн грн. На думку слідства, ця вартість є заниженою.

За даними видання «Наші гроші», ці три ділянки – земля, яку втратила французька група Auchan Retail International, на ній французькі інвестори планували побудувати ритейл-парк Les Vignes. Ділянки Auchan Retail International придбали в 2013 році, ставши власниками компаній ТОВ «АБС ТЕХНОЛОДЖИ» та ТОВ «С.П.Т.», в статутних капіталах яких ділянки й були. Утім, 2016-го в слідчому відділі управління прокуратури Одеської області відкрили кримінальне провадження щодо незаконного виведення цих ділянок 2011 року у приватну власність із власності Державного підприємства «Дослідне господарство «Таїровське» Національної академії аграрних наук. У березні 2019-го землю в межах цього провадження арештували, у квітні – передали в управління АРМА, а у липні 2019-го вже продали на СЕТАМ.

Раніше НАБУ почало розслідувати можливу розтрату 200 млн грн посадовцями Укравтодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: