У Нацбанку назвали терміни траншу МВФ

Читать на русском
Отримання фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду є питанням найближчих тижнів і традиційних для МВФ процедур.

Отримання фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду є питанням найближчих тижнів і традиційних для МВФ процедур.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва НБУ з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, повідомляє у вівторок, 19 травня, прес-служба Нацбанку.

«Минулого тижня Верховна Рада прийняла банківський законопроект. Ми очікуємо, що найближчими днями його підпише Президент. А далі отримання коштів від Міжнародного валютного фонду - це питання кількох найближчих тижнів і традиційних процедур, встановлених у МВФ», - заявив глава НБУ Яків Смолій.

У відомстві зазначили, що вся сума кредиту піде туди, де ці кошти сьогодні найбільше потрібні: безпосередньо до держбюджету.

Під час зустрічі сторони обговорили вплив коронакризи на українську економіку, співробітництво України з Міжнародним валютним фондом, а також антикризову політику держави.

Велика Британія раніше профінансувала підготовку експертів НБУ Банком Англії і зараз допомагає НБУ працювати над забезпеченням доступності фінансових послуг в рамках проекту, реалізовані Міжнародною фінансовою корпорацією при співфінансуванні Швейцарії.

Нагадаємо, Верховна рада України ухвалила в цілому законопроект № 2571-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Після голосування президент України Володимир Зеленський заявив, що ухвалення нардепами закону про банки дало зелене світло для отримання Україною фінансової підтримки від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Пізніше позафракційний народний депутат Антон Поляков зареєстрував у парламенті постанову про скасування результатів голосування за закон № 2571-д — законопроекту про банки.

Верховна рада на засіданні 19 травня розблокувала підписання закону про банки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: