Зведення штабу ООС 22 травня: 7 обстрілів, є загиблий і поранені

Читать на русском
На Донбасі обстановка 21 травня протягом доби була неспокійною, збройні формування Російської Федерації 7 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил.

На Донбасі обстановка 21 травня протягом доби була неспокійною, збройні формування Російської Федерації 7 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. В результаті обстрілу загинув український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 21 травняСитуація на сході країни станом на 21 травня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що ще п'ятеро бійців отримали бойові травми. Противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, кулемети великих калібрів і стрілецьку зброю.

«Військовослужбовці Об'єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитися від продовження обстрілу... За даними розвідки, 21 травня українські захисники поранили щонайменше чотирьох російських окупантів», - відзначили в штабі.

Обстріли зафіксовані в районі Широкино, Павлопіля, Старогнатівки, Авдіївки, Богданівки, Трьохізбенки.

Від початку п'ятниці, 22 травня, окупаційні війська відкривали вогонь з кулеметів і стрілецької зброї біля Богданівки, а неподалік Верхньоторецька застосовували гранатомети і кулемети. Втрат серед українських захисників немає.

Раніше Червоний Хрест відправив майже 20 тонн гумдопомоги на Донбас.

Також нагадаємо, прикордонники пропустили десятки людей з непідконтрольних районів Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: