З'ясувалося, коли почне роботу телеканал для Донбасу

Читать на русском
На тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу 15 лютого розпочне роботу український державний телеканал.

На тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу 15 лютого розпочне роботу український державний телеканал.

Про це повідомила прес-служба Міністерства культури, молоді та спорту в п'ятницю, 3 січня.

«На першому етапі канал буде об'єднувати українсько- та російськомовні розважальні програми, серіали і кінофільми виробництва провідних українських медіагруп, і інформаційне мовлення власного виробництва», - сказано в повідомленні.

Телеканал буде створений на базі каналу UA|TV. Директора нового телеканалу виберуть шляхом конкурсного відбору в січні, а поки виконувати його обов'язки буде заступник директора Юлія Островська. Інформаційне мовлення очолить колишня головний редактор 24 каналу Олена Трибушна.

Мінкульт сподівається, що новий канал донесе людям, які проживають на тимчасово окупованих територіях, правду про те, що відбувається в Україні.

Нагадаємо, що раніше в Україні продовжили аналогове мовлення. Аналоговий стандарт продовжать для мовників, які працюють на територіях, що межують з Російською Федерацією, Кримом і лінією розмежування на Донбасі, а також для деяких місцевих мовників.

Також повідомлялося, що в Кабміні підготують «пакет меседжів» для ОРДЛО. До кінця зими має запрацювати російськомовний телеканал, який вестиме мовлення на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: