ВР схвалила мовлення телеканалу «Дім» на окупованих територіях

Читать на русском
Телеканал Дім на Донбасі і в Криму. Рада схвалила запуск ефірного мовлення державного каналу на окупованих територіях.

Парламент ухвалив у другому читанні законопроект №2521 «Про внесення змін до закону« Про систему іномовлення України» (щодо програмної політики і території поширення).

Рішення було прийнято на засіданні Ради у вівторок, 19 травня. За документ проголосував 231 нардеп.

Даним законом ВР законодавчо закріпила запуск ефірного мовлення державного каналу «Дім» на окупованих територіях і прикордонних районах.

У Раді повідомили подробиці запуску каналу «Дім»Новий телеканал «Дім», який запустили з 1 березня, буде вести мовлення на всю територію Донбасу.

Зокрема, у документі сказано, що канал зможе віщати в цифровому ефірі, аналоговому ефірі і в кабельних мережах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, Криму і Севастополя, в районах, що межують з цими тимчасово окупованими територіями, і в прикордонних районах України, що межують з РФ або іншими країнами, з яких віщають в ефірі російські телеканали і радіостанції (такими територіями є, наприклад, Білорусь та Молдова).

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики роз'яснили інновації закону. Вони такі:

  • програми мультимедійної платформи іномовлення України проводяться українською мовою, а також іншими мовами;
  • МПІУ створює і поширює інформаційний продукт каналами супутникового, ефірного наземного аналогового і цифрового мовлення, мовлення в кабельних мережах, в мережі Інтернет;
  • програмна політика Мультимедійної платформи іномовлення узгоджується з Міністерством культури і інформаційної політики.

Нагадаємо, законопроект №2521 Рада прийняла в першому читанні 14 січня.

Канал для тимчасово окупованих територій «Дім» запустили в Україні 1 березня. Головна його мета - повернення жителів окупованих територій до політичного, культурного і суспільного життя України.

Пізніше в Раді повідомили, що мовлення буде поширюватися на весь Донбас, у той час як відносно Криму можуть виникнути технологічні складнощі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: